Home ]

  Arhiva
 

Home ]

Esselamualejkum

 

"Dosao vam je Poslanik, jedan od vas, tesko mu je sto cete na muke udariti, jedva ceka da pravim putem podjete, a prema vjernicima je blag i milostiv." (9:128)

 

 

 

Formirana Omladinska Organizacija

Velika nam je cast da vas obavjestimo da se nedavno formirala omladinska organizacija pri nasem dzematu. Oni su vec odrzali nekoliko sastanaka i izabrali svoje rukovodstvo i sekcije za koje se nasa omladina odlucila da formira. Oni odrzavaju redovne probe svake Nedjelje u 4 sata u Americana Community Centry ili po dogovoru odredjene sekcije. Ako ima jos omladine koja zeli da se ukljuci mogu kontatirati sekretara omladinske organizacije Eminu Toric. Njihov prvi poduhvat ce biti da naprave prigodan program za predstojece Bajramsko Sijelo.
Ovo je vrlo pozitivan dogadjaj za nasu komunu pa vas zato molim da podrzite omladinsku organizaciju na bilo koji nacin mozete.
 

Posjeta Senada Hadzifejzovica

U subotu, 8 septembra 2007 godine, u sklopu promocione turneje svoje knjige i dvd-a "Rat Uzivo" Senad Hadzifejzovic je boravio u posjeti nasem dzematu.

Slike mozete naci n stranici s ostalim slikama.

Muslimanski Omladinski Forum

U subotu, 28 Aprila u centru "Muhammed Ali" odrzan je omladinski forum na kojem je prisustvovao veliki broj omladinaca raznih nacionalnosti. Na forumu su istaknute razne i vrlo znacajne teme za nasu omladinu kao naprimjer:

Izazovi sa kojima se suocava omladina u Americi,
Amerika i Islam,
Islamski propisi i (ne)mogucnost njihovog ostvarenja u Americkom Zivotu,
Integracija, asimilacija i multireligiozni zivot u Americi
Roditelji i omladina.

Najvaznije u svemu ovome je sto su neke teme po prvi put nacete, a neki od prisutnih su po prvi put osjetili i uocili vaznost odrzavanja sastanaka ovoga tipa. Na kraju je izrazena zelja mnogih prisutnih da ovakvih sastanaka bude sto vise.


GOSTOVANJE KOSOVSKE DELEGACIJE NA CELU
SA KOSOVSKIM MUFTIJOM NAIM EF.TRNAVOM


U nedjelju ,29 aprila, gost naseg Islamskog centra je bila delegacija sa Kosova na celu sa Kosovskim Muftijom Naim ef. Ternovom. Da bi sto bolje docekali nase drage goste dzemat je priredio piknik na kojem je prisustvovalo preko stotinu odraslih i jos vise djece koji su uzivali u raznim igrama, lijepom vremenu i raznim specijalitetima.
U 2 sahata smo klanjali podne namaz nakon cega se skupu obratio Kosovski Muftija, izrazavajuci svoje zadovoljstvo sto se nalazi na ovako lijepom mjestu i medju dobrim ljudima. Muftija je posebno podvukao cinjenicu da su Bosnjaci i Kosovari u proslosti vrlo dobro saradzivali i da ce to tako ostati i u buduce, insaAllah. Poslije predavanja razvio se prijatan i ugodan muhabbet sa Muftijom i ostalim clanovima delegacije koji su strpljivo i na najbolji nacin odgovarali na postavljena pitanja..
Osjacaj i obaveza islamskog bratstva, zajednistva i pomaganja je prevladavala kako u pitanjima tako i u odgovorima.
Na rastanku smo zamolili Allaha dz.s.da nasem dragom Muftiji podari sve najljepse, braci muslimanima na Kosovu da podari svaki hajr, nazavisnost i bericet i da nasa saradnja i dalje traje na najbolji nacin.

 

 

 

Send mail to baic@dzematlouisville.org with questions or comments about this web site.
Last modified: March 17, 2013